Káva Kenya Kamvara

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

od 110 Kč
ks
PORTA

Káva Kenya Kamvara Více

Odrůda Coffea Arabica, variety SL28, SL34
Zpracování:  metodou mokrou (washed)
Země původu, farma: Kenya, oblastt Embu, promývací stanice Kanvara,, 1650 – 1750 m.n.m.
Chuťový profil: V kávě nalezneme tóny bílého grepu, citrusů, mléčné čokolády,
dlouhá dochuť. Jemná acidita. Vhodné na filtr i espresso.
Stupeň pražení: světlejší pražení
Cupping score: 87 bodů

Kenya

Přestože pěstování kávy začalo v Keni poměrně pozdě, toto odvětví si získalo a udrželo působivou pověst. Od počátku produkce je keňská káva uznávána pro svou vysokou kvalitu, pečlivou přípravu a vynikající chuť. Více než 600 000 drobných pěstitelů, kteří obhospodařují méně než 5 akrů, dnes tvoří 99 % keňské populace pěstující kávu. Jejich farmy pokrývají více než 75 % celkové plochy pro pěstování kávy a produkují téměř 70 % kávy v zemi. Tito farmáři jsou sdruženi do stovek farmářských družstev (Farmer Cooperative Societies - FCS), z nichž všechna provozují alespoň jeden zpracovatelský závod . Zbytek roční produkce pěstují a zpracovávají malé, střední a velké pozemkové podniky. Většina větších farem má vlastní zpracovatelský závod. Většina keňské kávy se kompletně pere a suší na vyvýšených lůžkách. Země si stále udržuje pověst země s vysokou kvalitou a důrazem na detail v mnoha pracích stanicích. Nejlepší zpracovatelské závody používají přísné postupy třídění při příjmu třešní a v mnoha z nich pracují stejní vedoucí pracovníci po celá léta. čerstvě pražená káva z Keně z promývací stanice Mwiria

Promývací stanice Kanvara

čerstvě pražená káva z Keně z promývací stanice Kamvara

Promývací stanice Kamvara Estate je dobře vybavena rozvlákňovačem a několika fermentačními nádržemi a mycími kanály. Po selektivním ručním sběru se třešně rozvlákňují na diskovém rozvlákňovači. Káva se fermentuje za sucha po dobu 16 až 24 hodin a po promytí se namáčí v čisté vodě dalších 24 hodin. Mokrý pergamen se suší na vyvýšených lůžkách po dobu 2 až 3 týdnů.

Keňská káva se třídí podle velikosti. Zrna AA jsou největší velikosti. Kávy třídy AA jsou ty, které mají velikost síta 17/18, což znamená, že jsou větší než 7,2 milimetru.