Káva Mexico - La Estanzuela - Balení: 1000g
-10%
Káva Mexico - La Estanzuela viac
Odrůda | Coffea Arabica, varieta Sarchimor |
Zpracování: | metodou mokrou (washed), ruční sběr |
Země původu, farma: | Mexico, Finca La Estanzuela, oblast Coatepec, stát Veracruz, 1100 m.n.m. |
Chuťový profil: | Káva ve vůni i chuti tóny kakaa a lískových oříšků. Silná oříšková dochuť. |
Stupeň pražení: | |
Cupping score: | 83,5 bodů |
Mexico
Káva z Mexika je jednou z nejuznávanějších káv na světě. Mexiko je jedním z největších producentů kávy na světě, přičemž většina produkce pochází z regionu Chiapas. Dále jou to státy Oxacana a Veracruz. Káva z Mexika se vyznačuje svou bohatou chutí a aromatem, které jsou způsobeny specifickými rysy půdy a klimatu v této oblasti. Existují různé druhy kávy z Mexika, nejznámější jsou však Arabica a Robusta. Arabica z Mexika je charakteristická svými jemnými a sladkými tóny, zatímco Robusta má výraznější a hořčejší chuť. Výroba kávy v Mexiku je velmi důležitá pro mnoho rodin, které se živí tímto způsobem. Většina kávy se pěstuje na menších farmách a ručně sklízená, což umožňuje kvalitní zpracování a výrobu kávy vysoce kvality. |
Finca La Estanzuela
Předek Juana Martineze, který se rovněž jmenoval Juan Martinez, přišel do mexické Xalapy ze Španělska v polovině 19. století. Dnes rodina Martinezů pokračuje v tradici obhospodařování půdy v Coatepecu ve státě Veracruz a pěstování vynikající kávy na farmě La Estanzuela. V roce 2018 začali manželé Martinezovi s obnovou farmy s cílem oživit přirozenou úrodnost půdy. Začali používat organická hnojiva a kompost k vyživení půdy a vysazovat odrůdy odolné vůči kávové rzi (CLR). Tato varieta se skládá z odrůdy odolné vůči CLR, která vznikla křížením odrůd Villa Sarchi (přírodní hybrid Bourbon) a Timor. |