Káva Australia Skybury

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje

od 7,76 €
ks
PORTA

Káva Australia Skybury viac

Odrůda Coffea Arabica, varianta Bourbon
Zpracování:  Mokrá metoda (Washed)
Země původu, farma: Australia, severovýchodní region, farma Skybury, 550 - 600 m.n.m.
Chuťový profil: Vyjmečná silná káva s lískooříškovými tóny s náznaky čokolády a nádhernou vůní.
Stupeň pražení: tmavší pražení

Australie

Pěstování kávy v Austrálii není tak běžné jako v některých jiných zemích tropického pásma, ale země má některé oblasti, kde se káva pěstuje, zejména v severních oblastech a ve vyšších nadmořských výškách. Káva v Austrálii začala být pěstována v 19. století a dnes je známá především díky kvalitě a specifickému chuťovému profilu, který je výsledkem unikátního australského klimatu a půdních podmínek.
V Austrálii se pěstují různé odrůdy kávy, ale nejběžnějšími jsou arabica, protože klimatické podmínky Austrálie jsou pro tuto odrůdu ideální. Arabica je známá svou jemnou chutí a nižší hořkostí, což je v Austrálii velmi ceněno.
Austrálie se stala známá díky svému kávovému kultuře, především v oblasti kávových nápojů, jako je flat white, který je oblíbený nejen v Austrálii, ale i na mezinárodní scéně. Kávové farmy v Austrálii produkují kávu, která je často považována za kvalitní, ale její produkce je relativně malá, takže většina kávy spotřebované v Austrálii pochází ze zahraničí. Nicméně, kvalitní káva z Austrálie si našla své místo na exportních trzích.
čerstvě pražená káva z Austrálie

Farma Skybury

výběrová káva z Austrálie z farmy Skybury

Káva se pěstuje v severovýchodní oblasti Austrálie na farmě Skybury.

Rodinný statek, kde se káva pěstuje se nachází v Mareeba, v nadmořské výšce asi 550-600m.n.m., přibližně 55 km západně od Cairns v Atherton Tablelands v severním Queenslandu. V současné době je tato venkovská oblast slavná především díky rodeu a tabákovému průmyslu. Na počátku dvacátého století byl tento region znovuobjeven pro svou kvalitní kávu, bohužel však v důsledku ekonomických změn a klimatické katastrofy byla kultivace zcela zastavena a teprve v roce 1970 se znovu oživila tradice pěstování kávy.

Káva z farmy Skybury má velmi výrazné tělo a lehkou lískooříškovou chuť přecházející do náznaků čokolády. Je odborníky uznávána jako velmi bohatá a silná káva.