Káva India Monsooned Malabar - Balení: 1000g
Odrůda | Coffea Arabica, varianta Kents, S.795, Catimor, Selection 9 |
Zpracování: | suchá/Monsooned |
Země původu, farma: | Indie, region Karnataka, oblast Západní Ghast, 1100-1200 m.n.m. |
Chuťový profil: | Káva India Monsooned Malabar vyniká zvláštní zemitostí s nádechem tabáku, koření a čokolády |
Stupeň pražení: | ![]() |
Indie
Indie je na předních příčkách produkce kávy se svými 3,5% světové produkce. Pěstuje se zde zejména robusta, kterou lze označit za jednu z nejlepších robust na světě, a také 40% arabiky ve varietách Cauvery/Catimor, Kent, S795 a další. Mezi tradiční zpracování kávy v zemi patří naturální zpracování, promyté, polopromyté, ale i monzunové. Káva se zde pěstuje na jihu země v oblastech Kerala, Karnataka a tamil Nadu, na jihovýchodě, lae také na severovýchodě, kde nalezneme výhradně arabiky. V Indii je asi 250000 pěstitelů kávy, převážně na malých famách a káva je zdrojem obživy přibližně pro milion lidí. | ![]() |
Monzunové zpracování
![]() |
Indická káva z oblasti Západní Ghast se tradičně po staletí dovážela lodní dopravou. Díky tomu byla až 6 měsíců na moři. Tím dostala zrna zlatavou barvu, zvýšila se zemitost a ustoupila kyselina. To dalo této kávě svůj nezaměnitelný charakter. V dnešní době se starobylý charakter napodobuje přímo v Indii zpracováním. Káva se sklízí, suší a pak vystavu větrům a monzunovým dešťům po dobu několika týdnů. Káva India Monsooned Malabar vyniká zvláštní zemitostí s nádechem tabáku, koření a čokolády. Patří mezi nejlepší kávy z Indie. |
Příslušenství8
Více informací
Jak kávu balíme
![]() |
Kávu balíme do speciálních třívrstvých sáčků pečlivě zatavených. Sáčky jsou opatřeny trhacím proužkem pro snadné otevření a zip pro opětovné hermetické uzavření. |