Káva El Salvador - Santa Ana
![PORTA PORTA](https://prazirna-kavy-porta.s28.cdn-upgates.com/_cache/7/f/7fdc44acd1c6369f11e9ad72007a4f04-porta-logo-titulka.png)
Káva El Salvador - Santa Ana Více
Odrůda | Coffea Arabica, varianta Bourbon |
Zpracování: | Mokrá metoda (Washed) |
Země původu, farma: | El Salvador, farma Santa Ana, oblast Apaneca, Ahuachapán, 1400 m.n.m. |
Chuťový profil: | Jemná káva s tóny čokolády a dlouhou dochutí. |
Stupeň pražení: | ![]() |
El Salvador
Salvador se svým zastoupením 0,9% na světovém trhu nepatří mezi největší producenty kávy, ale rozhodně má co nabídnout. V zemi je asi 20000 pěstitelů, kteří mají většinou menší farmy do 100 ha. Polovina těchto farem se nachází na západu země v oblasti Apaneca - Llamatepec, ale nalezneme zde i jiné oblasti s menší produci kývy jako například vulkanický region Aloptepec - Metadan nebo El Balamo - Quetzaltepec. V Salvadoru se pěstuje arabika ve varietách bourbon, pacas, pacamara, caturra nebo catuai. Salvadorské kávy jsou jedny z nejaromatičtějších na světě, nejčastěji jsou sladké, krémove s tóny jak ovocnými, tak čokoládovými nebo karamelovými. | ![]() |
oblast Santa Ana
![]() |
Oblast Santa Ana je podoblastí největšího regionu Apaneca - Llampatpec v blízkosti stejnojmeného města. |