Káva Dominican Barahona AA
Káva Dominican Barahona AA Více
Odrůda | Coffea Arabica, varianta Typica |
Zpracování: | Mokrá metoda (Washed) |
Země původu, farma: | Dominican republic, oblast Barahona, 800 – 1300 m.n.m. |
Chuťový profil: | Plná chuť, sladká, hladká, dlouha dochuť. |
Stupeň pražení: |
Dominikánská republika
Dominikánská republika patří mezi malé producenty kávy se zastoupením na světovém trhu pouze 0,3%. Káva je zde velmi rozdílná kvůli rozdílným klimatům v různých oblastech, pro to zdejší kávy mají rozsh od čokoládových, těžkých káv až po jemné, květinové. V zemi je nejčastější varieta typica a pěstuje se zde z drtivé většiny arabika. Mezi nejznámější oblasti patří Cibao, Neyba, Valdesia a asi nejznámější Barahona. všechny se nachází na západě země. Protože Dominikánci vypijí mnoho kávy, tak se ven ze země vyváží jen malé procento kávy. Nicméně jsou zde přijímána opatření aby byl vývoz zvýšen. |
oblast Barahona
Barahona je asi nejznámější kávová oblast v zemi, která se nachází na západě země u hranic s Haiti. V nadmořské výšce 600 - 1300m.n.m. se zde produkují kávy s plným tělem, nízkou aciditou a čokoládovými tóny. |