Káva Bolivia – Andes Mountains Organic
Káva Bolivia – Andes Mountains Více
Odrůda | Coffea Arabica, variety Typica a Cuturra, Organic (bio) |
Zpracování: | Mokrá metoda (Washed), ruční sběr |
Země původu, farma: | Bolivia, pohoří And, farmář Franco Arcillosos, 1600 m.n.m. |
Chuťový profil: | Čokoládové aroma, minimální acidita, smetanové tělo, tóny kakaa, dlouhá dochuť |
Stupeň pražení: |
Bolivia
Bolivie patří mezi malé producenty kávy se zastoupením 0,1% světového trhu, avšak s velký potencionálem pro pěstování výborných odrůd. Problém v Bolivii je ale nespolehlivá doprava a nedostatek techniky, která velmi brzdí rozvoj kávového průmyslu v zemi. Pěstuje se zde převážně arabika ve varietách typica, catuai, caturra nebo catimor. Kávy se zde zpracovávají naturálně nebo promytě a velmi často jsou označovány jako bio, protože farmáři nemají dostatek financí na nákud chemických prostředků. Mezi největší kávové oblasti v zemi patří Yungas a El Beni. Kávy v Bolívii jsou sladké, květinové i bylinné, někdy i krémové a čokoládové. Káva pochází z hornatých oblastí And od farmáře Franco Arcillosos. Káva je pěstována v bio kvalitě. |