Káva Bolivia – Andes Mountains Organic

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

od 70 Kč
ks
PORTA

Káva Bolivia – Andes Mountains Více

Odrůda Coffea Arabica, variety Typica a Cuturra, Organic (bio)
Zpracování:  Mokrá metoda (Washed), ruční sběr
Země původu, farma: Bolivia, pohoří And, farmář Franco Arcillosos, 1600 m.n.m.
Chuťový profil: Čokoládové aroma, minimální acidita, smetanové tělo, tóny
kakaa, dlouhá dochuť
Stupeň pražení: tmavší pražení

Bolivia

Bolivie patří mezi malé producenty kávy se zastoupením 0,1% světového trhu, avšak s velký potencionálem pro pěstování výborných odrůd. Problém v Bolivii je ale nespolehlivá doprava a nedostatek techniky, která velmi brzdí rozvoj kávového průmyslu v zemi. Pěstuje se zde převážně arabika ve varietách typica, catuai, caturra nebo catimor. Kávy se zde zpracovávají naturálně nebo promytě a velmi často jsou označovány jako bio, protože farmáři nemají dostatek financí na nákud chemických prostředků. Mezi největší kávové oblasti v zemi patří Yungas a El Beni. Kávy v Bolívii jsou sladké, květinové i bylinné, někdy i krémové a čokoládové.

Káva pochází z hornatých oblastí And od farmáře Franco Arcillosos. Káva je pěstována v bio kvalitě.

čerstvě pražená káva z Bolivie