LIMITOVANÁ EDICE Káva Columbia - Sidra - Finca El Diviso - Balení: 500g

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

950 Kč 950 Kč/balení
Skladem
ks
Odrůda Coffea Arabica, varianta Sidra
Zpracování:  Mokrá metoda (Washed)
Země původu, farma: Columbia, oblast Huila, Pitalito, Finca El Diviso, 1750-1800 m.n.m.
Chuťový profil: Vyjmečná výběrová káva na filtr. V chuti mučenka, guava, květinové tóny, třešně, kardamom, zázvor
Stupeň pražení: světlé pražení
cupping score: 88+

Columbie

Kolumbie je předním výrobcem kávy s celkovým zastoupením 6% světové produkce.V Kolumbii se pěstuje hlavně arabika ve varietách Typika, Bourbon, Caturra, Maragogipe nebo Castilo. Káve se zde zpracovává mokrou cestou, ale novým fenoménem je také zpracování typu honey. Káva dává obživu milionům Kolumbijců, kteří většinou vou kávu dávají pro sdružení malých farem. přibývá ale i Kolumbijců, kteří pijí kolumbijské kávy, pro to se 20% produkce spotřebuje přímo v zemi. Káva se v Kolumbii pěstu hlavně v hornatých oblastech na západě země. Největšímy oblastmy jsou Huila, Tolima nebo Santander. Káva z Kolumbie je velmi rozmanitá díky rozloze země a mikroklimatůmv kolumbijských horách. V Kolumbii najdeme kávy jak sladké, čokoládové nebo ořechové, tak ovocné, květinové až tropické tóny.  čerstvě pražená káva z Kolumbie

Finca El Diviso

výběrová káva z Finca El Diviso

Farma El Diviso se nachází v blízkosti města Pitalito v jihozápadní části Kolumbie, konkrétně v regionu Huila. Tato oblast leží v nadmořské výšce mezi 1 750 a 1 800 metry, což poskytuje ideální podmínky pro pěstování speciálních káv. Farma je vedena Nestorem Lassem, třetí generací pěstitelů kávy, který pokračuje v odkazu svého dědečka José Uribeho, zakladatele farmy. 

​Nestor Lasso spolu se svým bratrem Adrianem a sousedem Jhoanem Vergarou z farmy Las Flores experimentují s různými metodami zpracování kávy, aby dosáhli vyšší kvality a unikátních chuťových profilů.

Odrůda Sidra, známá také jako Bourbon Sidra, je hybridem odrůd Bourbon a Typica. Tato odrůda byla původně vyšlechtěna v Ekvádoru a kombinuje sladkost a tělo Bourbonu s jasnou kyselostí Typicy. Sidra je ceněna pro svou komplexnost a vyváženost chutí, což ji činí vyhledávanou mezi milovníky kávy.​

Na farmě El Diviso je odrůda Sidra pěstována ve stínu původních a ovocných stromů, což podporuje pomalejší zrání třešní a přispívá k bohatšímu chuťovému profilu. ​

Co se týče zpracování, Nestor Lasso využívá různé metody včetně promyté, polopromyté a naturální. Pro promytou metodu jsou pečlivě vybírány pouze zralé třešně, které jsou následně fermentovány a sušeny za kontrolovaných podmínek, aby se dosáhlo požadovaného chuťového profilu. ​

Káva Bourbon Sidra z farmy El Diviso je známá svou výraznou aromatickou intenzitou s tóny mučenky, guavy a čokolády, doplněnou vysokou sladkostí a vyváženou kyselostí. Tato kombinace činí tuto kávu výjimečnou a vyhledávanou mezi znalci

Příslušenství5