Káva Venezuela Santa Cruz de Mora - Balení: 1000g
Káva Venezuela Santa Cruz de Mora Více
Odrůda | Coffea Arabica, varieta Caturra, Catuai |
Zpracování: | metodou mokrou (washed) |
Země původu, farma: | Venezuela, obast Merida, zprac. stanice Santa Cruz de Mora , 1200-1650 m.n.m. |
Chuťový profil: | V chut nalezmeme lesní plody, florálnost, acidita sladkých citrusů, broskvový ledový čaj, mléčná čokoláda. |
Stupeň pražení: | |
Cupping score: | 85,5 bodů |
Venezuela
|
Zpracovatelská stanice Santa Cruz de Mora
Tato konkrétní káva pochází ze státu Merida ze zpracovatelské stanice ve městečku Santa Cruz de Mora, kam své kávové sklizně dodávají desítky drobných farmářů. Venezuela je velice kopcovitý stát, a proto veškerý sběr probíhá ručně s důrazem na sběr pouze zralých kávových třešní. Proces začíná floatingem, kde se oddělí případné nezralé třešně a předměty s nízkou hustotou jako větvičky a listy. Po následném loupání třešně putují do fermentačního tanku, kde se nechají fermentovat 18 hodin za účelem odstranění zbytkové dužiny z pergamenu. Nakonec, před pytlováním, probíhá třídění podle velikosti. Mnoho drobných farmářů v zemi nadále upřednostňuje organické a tradiční zemědělské postupy, které zajišťují, že káva si uchovává svůj jedinečný profil. Navzdory ekonomickým obtížím se vynakládají úsilí na oživení tohoto kdysi prosperujícího odvětví, protože káva zůstává nedílnou součástí venezuelské kultury a ekonomiky |