Káva Honduras bezkofeinová Swiss Water - Balení: 100g

Káva bezkofeinová Honduras Swiss Water
Káva bezkofeinová Honduras Swiss Water
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

100 Kč 100 Kč/balení
Skladem
ks
Odrůda Coffea Arabica
Zpracování:  Mokrá metoda (Washed), dekofeinování procesem pomocí Swiss water
Země původu, farma: Honduras
Chuťový profil: Plná chuť, tóny čokolády a karamelu s dlouhou dochutí a nízkou aciditou.
Stupeň pražení: tmavší pražení

Honduras

Honduras je malým, ale mocným producentem kávy. Země se může pochlubit největší produkcí kávy na obyvatele na světě. Od roku 2017 se Honduras začal umisťovat na třetím místě v objemu produkce kávy Arabica na světě. O toto místo soupeří s Etiopií - zemí desetkrát větší než Honduras.  Obě země si každoročně vyměňují třetí až čtvrté místo, ale i tak je tento úspěch působivý.

Honduras má vše, co potřebuje k tomu, aby se stal předním producentem výběrové kávy. Země má vhodné podmínky pro pěstování, bohatou úrodnou půdu a vysokou nadmořskou výšku (téměř všechny farmy se nacházejí v nadmořské výšce nad 1 000 metrů) a navíc rozmanité mikroklima.

Od počátku roku 2000 se odvětví začalo zaměřovat na kvalitu. Zlepšená infrastruktura (lepší mechanické sušárny, centralizované mokré mlýny, rostoucí počet solárních sušáren), školení v oblasti kontroly a zajištění kvality (oddělování šarží podle kvality, školy cupperů atd.), vzestup vývozců zaměřených na speciality, zvýšené objemy certifikované kávy a sílící družstevní hnutí - to vše společně přispělo k tomu, že se honduraská káva stala „kávou, kterou je třeba sledovat..

čerstvě pražená káva z Hondurasu

Dekofeinizace metodou Swiss Water

čerstvě pražená káva bezkofeinová Swiss Water

Jde o efektivní a přitom nechemickou metodu. Tato metoda je poměrně drahá, jelikož se musí zrna namáčet ve vodě, za účelem vyluhování kofeinu. Ten se z vody odstraňuje na aktivovaných uhlíkových filtrech a pak se zrna suší ve speciálních nádržích. Zbytková voda, která obsahuje vonné látky, se odpařením zredukuje na koncentrát, kterým se zrna postříkají.
Nejdná se o nejlepší metodu neovlivňující chuť kávy. Zpracovatelský závod se nachází v Kanadě.

Příslušenství4