Káva Columbie - bezkofeinová - Balení: 100g

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

80 Kč 80 Kč/balení
Skladem
ks
PORTA

Káva Columbie - bezkofeinová Více

Odrůda Coffea Arabica, Excelso EP (src 15)
Zpracování:  Mokrá metoda (Washed), dekofeinování procesem pomocí Swiss water
Země původu, farma: Columbie
Chuťový profil: Plná chuť, tóny čokolády a oříšků s dlouhou dochutí.
Stupeň pražení: tmavší pražení

Columbie

Kolumbie je předním výrobcem kávy s celkovým zastoupením 6% světové produkce.V Kolumbii se pěstuje hlavně arabika ve varietách Typika, Bourbon, Caturra, Maragogipe nebo Castilo. Káve se zde zpracovává mokrou cestou, ale novým fenoménem je také zpracování typu honey. Káva dává obživu milionům Kolumbijců, kteří většinou vou kávu dávají pro sdružení malých farem. přibývá ale i Kolumbijců, kteří pijí kolumbijské kávy, pro to se 20% produkce spotřebuje přímo v zemi. Káva se v Kolumbii pěstu hlavně v hornatých oblastech na západě země. Největšímy oblastmy jsou Huila, Tolima nebo Santander. Káva z Kolumbie je velmi rozmanitá díky rozloze země a mikroklimatůmv kolumbijských horách. V Kolumbii najdeme kávy jak sladké, čokoládové nebo ořechové, tak ovocné, květinové až tropické tóny.  čerstvě pražená káva z Kolumbie

Dekofeinizace metodou Swiss Water

čerstvě pražená káva bezkofeinová Swiss Water

Jde o efektivní a přitom nechemickou metodu. Tato metoda je poměrně drahá, jelikož se musí zrna namáčet ve vodě, za účelem vyluhování kofeinu. Ten se z vody odstraňuje na aktivovaných uhlíkových filtrech a pak se zrna suší ve speciálních nádržích. Zbytková voda, která obsahuje vonné látky, se odpařením zredukuje na koncentrát, kterým se zrna postříkají.
Nejdná se o nejlepší metodu neovlivňující chuť kávy. Zpracovatelský závod se nachází v Kanadě.