Káva Columbie - bezkofeinová
Káva Columbie - bezkofeinová Více
Odrůda | Coffea Arabica, Excelso EP (src 15) |
Zpracování: | Mokrá metoda (Washed), dekofeinování procesem pomocí CO2 |
Země původu, farma: | Columbie |
Chuťový profil: | Plná chuť, tóny čokolády. |
Stupeň pražení: |
Columbie
Kolumbie je předním výrobcem kávy s celkovým zastoupením 6% světové produkce.V Kolumbii se pěstuje hlavně arabika ve varietách Typika, Bourbon, Caturra, Maragogipe nebo Castilo. Káve se zde zpracovává mokrou cestou, ale novým fenoménem je také zpracování typu honey. Káva dává obživu milionům Kolumbijců, kteří většinou vou kávu dávají pro sdružení malých farem. přibývá ale i Kolumbijců, kteří pijí kolumbijské kávy, pro to se 20% produkce spotřebuje přímo v zemi. Káva se v Kolumbii pěstu hlavně v hornatých oblastech na západě země. Největšímy oblastmy jsou Huila, Tolima nebo Santander. Káva z Kolumbie je velmi rozmanitá díky rozloze země a mikroklimatůmv kolumbijských horách. V Kolumbii najdeme kávy jak sladké, čokoládové nebo ořechové, tak ovocné, květinové až tropické tóny. |
Dekofeinizace metodou pomocí CO2
Dekofeinizace pomocí oxidu uhličitého (CO2) je metoda, která se používá k odstranění kofeinu z kávových zrn. Tento postup se stává stále populárnějším pro svou efektivitu a šetrnost k chuti kávy. Jak to funguje:
Výhody:
|