Káva Columbia Maragogype - Balení: 250g
| Odrůda | Coffea Arabica, varianta Maragogype |
| Zpracování: | Mokrá metoda (Washed), ruční sběr |
| Země původu, farma: | Columbia, oblast Huila, 1600 - 2000 m.n.m. |
| Chuťový profil: | Raritní káva odrůdy Arabika varietety Maragogype. Káva s největšími zrny na světě. V chuti nalezneme tóny čokolády. Jemná káva s jemnou aciditou a pěknou dochuťí. |
| Stupeň pražení: |
Columbia
| Kolumbie je předním výrobcem kávy s celkovým zastoupením 6% světové produkce.V Kolumbii se pěstuje hlavně arabika ve varietách Typika, Bourbon, Caturra, Maragogipe nebo Castilo. Káve se zde zpracovává mokrou cestou, ale novým fenoménem je také zpracování typu honey. Káva dává obživu milionům Kolumbijců, kteří většinou vou kávu dávají pro sdružení malých farem. přibývá ale i Kolumbijců, kteří pijí kolumbijské kávy, pro to se 20% produkce spotřebuje přímo v zemi. Káva se v Kolumbii pěstu hlavně v hornatých oblastech na západě země. Největšímy oblastmy jsou Huila, Tolima nebo Santander. Káva z Kolumbie je velmi rozmanitá díky rozloze země a mikroklimatůmv kolumbijských horách. V Kolumbii najdeme kávy jak sladké, čokoládové nebo ořechové, tak ovocné, květinové až tropické tóny. | ![]() |
varieta Maragogype
![]() |
Maragogype byla objevena v roce 1870 poblíž brazilského města Maragogipe a je přírodní mutací odrůdy Typica, která je známá svými obzvláště velkými zrny. Dnes je Maragogype méně známá než její potomek Pacamara (kde se kříží s Pacas). Maragogype je však stále žádaná pro svá velká zrna a kvalitní profil šálku. |
Ke stažení
Více informací
Jak kávu balíme
![]() |
Kávu balíme do speciálních třívrstvých sáčků pečlivě zatavených. Sáčky jsou opatřeny trhacím proužkem pro snadné otevření a zip pro opětovné hermetické uzavření. |


